L'especialització ens diferencia

Estudi de teràpies Vanessa Cristià

Fisioteràpia del sòl pèlvic

Especialitat instaurada des de fa dècades a la majoría de paisos europeos, EE.UU., Australia, etc.. és una tècnica altament eficaç com a  primera opció terapèutica en molts  casos com la incontinència urinària, rehabilitació postpart, prolapses genitals, dolor pèlvic  crònic (prostatitis, cistitis intersticial, síndrome d’ atrapament del nervi pudendo, etc.), eneuresis,  estrenyiment crònic, disfuncions sexuales, etc., amb molt bons resultats i de nul risc pel pacient.

 

Aquesta especialitat tracta el sòl pèlvià o periné, que és un conjunt de músculs i membranes que tanquen la part inferior de l’abdomen. La patologia associada al sòl pèlvic deriva dels organs que sustenta (recte, vagina-úter i bufeta). Així doncs, la debilitat o disfunción d’aquests músculs del sòl pèlvià ocasiona una errònea posició dels òrgans, ocasionant el seu descens (prolapse) i pot alterar-se la continència urinària i/o fecal.

 

La disfunció del periné, que incclou principalment la incontinència d’orina, la incontinència fecal i el prolapse uterí, afecta a un terç de les dones adultes.

 

Causes que originen la debilitat de la musculatura del sòl pèvic:

• L'embaràs

• El part

• Falta d’estrògens en dones post-menopàusiques provoquen pèrdua del to i flacidesa dels músculs perineals.

• Intervencions quirúrgique sobre el periné.

• Obesitat.

• Estrenyiment.

Més que Salut

Estudi de teràpies Vanessa Cristià

Carrer d'Antoni Torrent, 2

08350 Arenys de Mar, Barcelona
Telf: 937 923 682

info@mesquesalut.com

Centre acreditat per

política de cookies i privacitat

Visita'ns a Facebook